De Brahma kippen

Brahma Goudpatrijs groothoender

Soms hebben we brahma kuikens beschikbaar. Deze kuikens zijn van eigen kweek. Onze ouderdieren zijn gevaccineerd tegen Marek, Coccidiose, NCD en de pokken. Wij geven de voorkeur aan natuurbroed. Dit geeft gezonde en stabiele kippen. Omdat de Brahma kuikens bij een natuurbroed meestal nog bij de moeder lopen, vragen we te reserveren. Zo kunnen we de kuikentjes tijdens het eten stilletjes van bij de moeder weghalen. Het is altijd aan te raden minstens 2 kuikentjes te nemen. Een kuiken die alleen is gaat zich vlug eenzaam voelen en zal dan ook heel snel zijn ongenoegen laten horen.

9 + 12 =

Brahma Zilverpatrijs groot

Deze Brahma zilverpatrijs is heel mooi van kleur. Dit zijn allemaal groothoenders. Onze kuikens zijn tot juni beschikbaar. Na juni is het te laat voor de Brahma om mooi uit te groeien voor de winter. Kippen die klein van gestalte de winter ingaan blijven meestal veel kleiner. Schaf tijdig een brahma aan en u zal er veel plezier aan beleven. Hoe jonger hoe beter, ze komen makkelijk van in het begin uit de hand eten. Alles hangt natuurlijk af waar ze geboren zijn en hoe ze gekweekt zijn.

Brahma kuikens groothoender

Dit zijn enkele brahma kuikens die al mooi droog zijn en al rondlopen met de moederkloek.
Onze andere kuikens zitten rustig klaar voor een nieuw baasje. We doen altijd ons best de mensen zoveel mogelijk verder te helpen met het grootbrengen van de kuikens. De kuikens die hier uit de broedkast komen worden met de hand grootgebracht. Ze worden vanaf het begin zoveel mogelijk gewoon gemaakt. Deze zijn rustige kuikens en zijn heel lieve dieren.

Brahma Columbia zwart – wit groot

Brahma Columbia Buff groot

Brahma patrijs,  goudpatrijs groot

Brahma zwart wit gepareld

Cochin zwart wit gepareld kriel

Bresse kippen