De Exchequer of Bonte Leghorn.

De Exchequer of Bonte Leghorn is een prachtige oud kippenras. Deze bonte Leghorn is een oud zeldzaam ras dat veel witte eieren legt. Het zijn geweldige scharrelkippen. De Bonte Leghorn is altijd op zoek naar eten. Het zijn kippen die gemakkelijk in hun territorium blijven. De Bonte Leghorns zijn heel goede vliegers door hun lichte lichaamsbouw.
Vanaf jonge leeftijd is de Exchequer al aanhankelijk. Schaf ze beter als kuiken aan.

Tam maken.

Je kan deze Bonte Leghorn gemakkelijk tam maken. Het is aan te raden met de Bonte Leghorn als kuiken te beginnen. Ze komen heel snel uit uw hand eten. Alles hangt natuurlijk af van de opvoeding van deze prachtige Bonte Leghorn kuikens en kippen. Ze behoren tot de meest nieuwsgierige en vriendelijke kippen. Ze zijn er altijd als eerste bij om naar je toe te komen voor de kans op een traktatie. De Bonte Leghorn is ook altijd in de buurt als je aan het werken bent. Ze kunnen wel soms iets schuchter zijn tov een Brahma kip, alles hangt af van de opvoeding in de eerste weken.

De keuze maken.

De Bonte leghorn is zeker een aanrader als je aandacht wil geven aan en kip en er graag aandacht van krijgt is dit zeker een aanrader. Best niet gelijk waar aankopen, bij sommige fokkers lopen ook minder vriendelijke kippen rond en zo een kip is moeilijk nog terug tam te krijgen.
De vruchtbaarheid is meestal bijna 100%, de haan is heel actief. De kuikens zijn sterk, gezond en actief.

9 + 7 =