Extreme warmte bij kippen.

Gratis inschrijven. Inscription gratuit. Free inscription.

Brahmakippen moeten extreme warmte voldoende fris drinkwater krijgen. Zet best een paar extra drinkschalen voor de kippen. Beste plaatsen zijn in de schaduw onder een boom of in de schaduw van hun hok. Best ook er voor zorgen dat de drinkschalen niet kunnen omvallen als de kippen op de rand gaan zitten. Je kan deze ingraven of een draad rond plaatsen waar ze dan met hun kop door kunnen drinken. Zo kunnen de drinkkommen niet per ongeluk omkeren.

Het kan zeker geen kwaad als je 3 maal daags het water ververst met fris drinkwater. Kippen zweten niet, ze kunnen alleen hun lichaamstemperatuur verlagen via de huid van hun kinlellen, poten en veren onder de vleugels. Dit werkt normaal perfect als ze natuurlijk kunnen loslopen en de schaduw kunnen opzoeken. Dreigt een kip te bezwijken aan de hitte, dompel ze dan even kort onder in een emmer fris water en zet die daarna in de schaduw, meestal komt die er dan wel weer bovenop.

Extreme warmte bij eenden en ganzen.

 

Door een te kort aan fris water en het warme weer kunnen eenden en ganzen botulisme krijgen. Botulisme, de dieren raken besmet en de spieren verlammen, de nek gaat dan afhangen en zo kunnen de eenden verdrinken.  Vers en koel water is hier de boodschap. Een kleine fontein installeren kan zeker geen kwaad. 

 

 

 

 

[/restrict]