Een broedmachine kopen.

Soms is het zoeken naar een speld in een hooiberg. Sommigen kon ik testen en hadden een heel goed resultaat. Er zijn natuurlijk nog andere broedmachines, bij sommigen is de klantenservice zo slecht dat ik niet eens de kans zag om deze broedmachines te testen. Welke broedmachine kiezen, werking en service voor hobby doeleinden, mijn eigen ervaringen. De broedkasten zijn altijd op verschillende plaatsten getest geweest. De goedkope modellen onder de 100 euro niet in deze lijst.

Koopjes kunnen soms een slecht resultaat geven. Van kuikens die niet uit hun ei kunnen tot kromme pootjes of snavel. Broedmachines tussen 10 euro en 75 euro moet je geen hoge eisen stellen.  Het is veel beter van de eieren onder een moederkloek te plaatsen. Het resultaat zal top zijn onder de moederkip.

Een lieve moederkip is makkelijk te vinden, de meeste krielen zijn goede broeders en die zijn er al vanaf 10 – 20 euro, ze hebben eten drinken en vriendschap nodig en zijn snel broeds, hoe een kip broeds maken vind u verder op de site. 

De grote broedmachine aanraders:

  1. FIEM 100/150: Deze modellen en groter zijn zeker een aanrader, met uitkomstlade en en een heel goed resultaat. (700€ tot 900€)
  2. R-COM:  (volledig automatische vlakbroeder) de pro werkt heel goed en heeft een goed resultaat, zeker een aanrader voor wie alles automatisch wil.
  3. BRINSEA: (vlakbroeder van manueel tot automatisch) zeker in orde en laag in verbruik.
  4. BATOR:  (budget vriendelijke vlakbroeder) 1 van de beste in zijn prijsklasse. (60€ tot 180€)
  5. DE KIP (is nog altijd de beste broedster en beste moeder, veel voordeliger) De beste.

De grote broedmachine afraders:

  1. COVATUTTO 40,108, 120, 240, 480: Zeker geen aanrader. Van kromme pootjes tot niet kunnen uitkippen. Veel te duur voor zijn resultaat
  2. FIEM SMART: veel te duur voor zijn resultaat. Het ziet eruit gelijk een groot ei met een “verwarming” in.
  3. OVA 440: een goedkope ( 400€ ) broedmachine gezien het volume maar een afrader, heeft zwakke resultaten en wordt meestel te duur verkocht ( 990€ ).

Vragen broedmachine

2 + 9 =